Gołąbki z młodej kapusty z kaszą i mięsem

GOŁĄBKI z MŁODEJ KAPUSTY z kaszą i mięsem

Liście młodej kapusty wypełnione farszem z wieprzowiny, kiełbasy paprykowanej i kaszy pęczak, a następnie zawinięte i duszone na kapuście kiszonej.

GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY

SKŁADNIKI

1 biała kapusta z dużymi liśćmi zewnętrznymi;
1 surowa, węgierska kiełbasa paprykowana o wadze 250 gramów (lub np. chorizo);
250 gramów karczku wieprzowego;
150 gramów kaszy pęczak;
500 gramów dobrej kapusty kiszonej;
1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki;
3-4 łyżeczki kminku;
3 liście laurowe;
5 ziaren ziela angielskiego;
sól, pieprz;

przepis na gołąbki z młodej kapusty z kaszą i mięsem

Rekomendowane przepisy