Karkówka z dzika w sosie cygańskim

KARKÓWKA z DZIKA w sosie cygańskim

Karkówka z dzika krojona na kawałki i marynowana w czerwonym winie, a następnie duszona z pieczarkami, świeżą papryką i ogórkami kiszonymi.

KARKÓWKA Z DZIKA

SKŁADNIKI

600 gramów karkówki z dzika;
czerwone, wytrwane wino, np. Chianti;
2 ząbki czosnku;
1 duża szalotka;
świeży majeranek;
1 duża czerwona cebula;
mielona, słodka papryka;
2 kulki ziela angielskiego;
1 duży liść laurowy;
koncentrat pomidorowy;
2 łyżki smalcu z mangalicy;
1 mały plasterek wędzonej słoniny;
mała czerwona papryka;
1 mała żółta papryka;
2 nieduże ogórki konserwowe;
2 pieczarki portabello;
sól, pieprz;

przepis na karkówkę z dzika w sosie cygańskim

Rekomendowane przepisy