Kofte kotleciki tureckie z mielonego mięsa

Kotleciki mielone z mięsa jagnięcego i wołowego z dodatkiem aromatycznych przypraw i warzyw.

KOFTE KOTLECIKI TURECKIE

SKŁADNIKI

500 gramów gulaszu jagnięcego;
200 gramów gulaszu wołowego;
2 duże cebule;
mielony kmin rzymski;
2 ząbki czosnku;
mielone ziele angielskie;
słodka mielona papryka czerwona;
ostra mielona czerwona papryka;
turecka mieszanka przypraw baharat (opcjonalnie – tylko, jeśli masz);
200 gramów gęstego jogurtu naturalnego;
świeża kolendry;
1 cytryna;
harissa;
300 gramów pszennej mąki;
oliwa z oliwek;
3 podłużne, słodkie papryki;
4 pomidory;
2 czerwone cebule;
2-3 małe, słodkie papryczki;
sól, pieprz;

przepis na kofte kotleciki tureckie z mielonego mięsa