Letnia zupa jarzynowa na bogato

LETNIA ZUPA jarzynowa na bogato

Zupa na bazie bulionu ze skrzydełek z kurczaka z dodatkiem kalafiora, ziemniaków i fasolki szparagowej zabielona śmietaną.

LETNIA ZUPA JARZYNOWA

SKŁADNIKI

8 sporych kurzych skrzydełek
1 duże udko
nieduża porcja rosołowa (w sumie około 1,3 kilograma kurczaka)
jarzyna, jak do rosołu;
duży kalafior;
mały kalafior;
1 kilogram ziemniaków;
pół kilograma żółtej fasolki szparagowej;
pół kilograma zielonej fasolki szparagowej;
150 gramów świeżego zielonego groszku;
suszony cząber;
natka pietruszki;
świeży koperek;
mąka pszenna;
gęsta, kwaśna śmietana;
sól, pieprz;

przepis na letnią zupę jarzynową na bogato

Rekomendowane przepisy