Placki ziemniaczane z sosem grzybowym

placki ziemniaczane z sosem grzybowym ze świeżych grzybów

Puszyste placki ziemniaczane polane obficie aromatycznym sosem grzybowym przygotowanym ze świeżych grzybów.

PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM GRZYBOWYM

SKŁADNIKI NA PLACKI ZIEMNIACZANE

1 kilogram mączystych ziemniaków
4 duże cebule
kopiata łyżka mąki
wiejskie jajko
łyżeczka soli
łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
500 ml oleju rzepakowego do smażenia

SKŁADNIKI NA SOS GRZYBOWY

500 gramów świeżych podgrzybków
1 litr domowego wywaru jarzynowego lub grzybowego
duża cebula
masło
oliwa z oliwek
mąka pszenna
gęsta, kwaśna 18 % śmietana
sól, pieprz

przepis na placki z sosem grzybowym

Rekomendowane przepisy