Skip to content

Kuchnia Tomka

Najlepsze sprawdzone przepisy kulinarne

  • Bakłażan
  • Bataty
  • Coś do chleba
  • Curry
  • Dodatki
  • Gołąbki
  • Grzyby
  • Gulasz
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kapusta
  • Kasza
  • Klopsy
  • Kotlety
  • Kuchnie świata
    • kuchnia Afryki
    • kuchnia amerykańska
    • kuchnia austriacka
    • kuchnia azjatycka
    • kuchnia bałkańska
    • kuchnia francuska
    • kuchnia grecka
    • kuchnia holenderska
    • kuchnia iberyjska
    • kuchnia indyjska
    • kuchnia meksykańska
    • kuchnia niemiecka
    • kuchnia skandynawska
    • kuchnia szwajcarska
    • kuchnia turecka
    • kuchnia węgierska
    • kuchnia włoska
  • Makaron
  • Mięso
    • Cielęcina
    • Dziczyzna
    • Gęś
    • Indyk
    • Jagnięcina
    • Kaczka
    • Królik
    • Kurczak
    • Wieprzowina
    • Wołowina
  • Na grilla
  • Naleśniki
  • Napoje
  • Na słodko
  • Owoce morza
  • Papryka
  • Pieczarki
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza i placki
  • Polędwiczki
  • Przetwory
  • Puree
  • Risotti
  • Ryby
    • Ryby przystawki
    • Łosoś
    • Śledzie
  • Sałatki
  • Sosy
  • Szparagi
  • Wege
  • Zapiekanki
  • Żeberka
  • Zupy
    • Barszcz czerwony
    • Fasolówka
    • Kapuśniak
    • Krupnik
    • Rosół
    • Zupa grzybowa
    • Zupa rybna
    • Żurek

Rosti placki ziemniaczane z sosem grzybowym

 Posted in kuchnia szwajcarska, Wege

Placki ziemniaczane przyrządzane z grubo tartych gotowanych przestudzonych ziemniaków smażone na maśle.

ROSTI PLACKI ZIEMNIACZANE

SKŁADNIKI

800 gramów ziemniaków sałatkowych;
pół kostki masła;
gałka muszkatołowa;
sól, pieprz;

przepis na rosti placki ziemniaczane

Tagged placki ziemniaczane, sos grzybowy, ziemniaki

Nawigacja wpisu

Shoarma wersja z Holandii →
← Bitki cielęce w sosie grzybowym

Copyright @KuchniaTomka. Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zezwolenia zabronione. Tylko do użytku własnego. Kontakt biuro@kuchniatomka.pl

Design by ThemesDNA.com