Zupa meksykańska z wołowiną i fasolą

Zupa z mięsem mielonym, warzywami, ciecierzycą i czarną fasolką doprawiona kminem, kolendrą, słodką i wędzoną mieloną papryką.

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z WOŁOWINĄ

SKŁADNIKI

1,5 litra niezbyt tłustego domowego bulionu drobiowego;
500 gramów chudej wołowiny;
300 ml przecieru pomidorowego;
1 duża cebula;
1-2 łodygi selera naciowego;
1 marchewka;
kawałek cukinii;
mała bulwa fenkuła;
1 czerwona papryka;
2-3 duże ząbki czosnku;
puszka czarnej fasoli;
puszka ciecierzycy lub bobu;
2 cytryny lub limonki;
duży pęczek świeżej kolendry;
mielona papryka wędzona;
mielony kmin rzymski;
mielona ostra papryka;
przyprawa do kuchni meksykańskiej;
sól, pieprz;

przepis na zupę meksykańską z wołowiną i fasolą