Królik w sosie pomidorowym duszony z dodatkiem sporej ilości dymki to prawdziwy rarytas. Mamy tutaj delikatne mięso królika, które idealnie …
Królik
Królik duszony z cynamonem i mandarynkami
Królik duszony to bardzo wdzięczne danie. Stosunkowo łatwe w przygotowaniu, za to daje wiele możliwości jego przyrządzenia. W poniższym przepisie …
Paprykarz z królika z boczniakami i szpinakiem
Paprykarz z królika to bardzo delikatne danie i z powodzeniem może być daniem sezonowym. O ile królik dostępny jest cały …
Ragout z królika w pomidorach w greckim stylu
Ragout z królika według poniższego przepisu to nic innego, jak jedno z najbardziej klasycznych dań kuchni greckiej. Chodzi oczywiście o …
Królik pieczony w boczku i z warzywami
Królik pieczony to bardzo delikatne i smaczne danie. Jego przygotowanie wymaga nieco czasu, jednak czynności przy nim niewiele. Efekt naprawdę …
Królik w oliwie duszony przepis z Krety
Królik w oliwie duszony to chyba najprostszy sposób na przygotowanie tego delikatnego i chudego mięsa. Kawałki królika należy smażyć na …
Królik w sosie śmietanowym klasyczna wersja
Królik w sosie śmietanowym to dość typowe połączenie w polskiej kuchni. Z jednej strony bardzo delikatne, pożywne, bogate w białko …