Puree z ziemniaków ugotowanych i bardzo dobrze ugniecionych na gładką masę z dodatkiem masła i mleka to klasyka ponad wszystko. …
Puree
Mus z dyni pieczonej hokkaido gałką doprawionej
Mus z dyni albo inaczej puree z dyni pieczonej smakuje po prostu genialnie. O ile sama dynia nie ma zbyt …
Puree z pietruszki korzeniowej i selera korzeniowego
Puree z pietruszki to kolejne znakomite połączenie warzyw, które w formie puree doskonale uzupełniają dania z sosami. Ja uwielbiam wszelakie …
Puree z topinambura na maśle co obiad wzbogaci
Puree z topinambura to znakomity dodatek do wielu dań szczególnie tych, które obfitują w sosy. Przygotuj niesamowite puree z topinambura …
Puree z grochu fava przepis z Grecji
Puree z grochu przygotowane na sposób grecki (fava) to znakomity dodatek do dania głównego, ale i samoistna przekąska. Aż dziw …
Puree ziemniaczane skordalia rodem z Grecji
Puree ziemniaczane przygotowane z gotowanych ziemniaków ugniecionych razem z dodatkiem sporej ilości oliwy, czosnku, octu winnego i natki pietruszki. To …
Puree z awokado ziemniaków i oliwy
Puree z awokado przygotowałem ugniecionego owocu, który połączyłem z gotowanymi ziemniakami, czosnkiem, natką pietruszki i oliwą. Tak przygotowane puree z …
Puree z selera korzeniowego i ziemniaków
Puree z selera to nie tylko znakomity zamiennik tradycyjnego często już nużącego puree ziemniaczanego. O ile to ostatnie jest świetne …
Maślane puree z groszku i świeżej mięty
Puree z groszku poraża prostotą wykonania, a jednocześnie genialnym smakiem. Idealnie wkomponuje się chyba w każdy obiad począwszy od takiego …
Pańczkraut czyli ciapkapusta puree z kapustą
Pańczkraut zwany także ciapkapusta to gotowane, zmiażdżone i ugniecione na puree ziemniaki z kiszoną kapustą, oczywiście odpowiednio doprawione. Jakby smaku …
Puree z batatów z kolendrą i serem feta
Puree z batatów przygotowuje się z ugniecionych gotowanych batatów z dodatkiem sera feta i świeżej kolendry. Moje puree z batatów …