Żurek na maślance przygotowany bez dodatku zakwasu smakuje niemal dokładnie tak samo, jak żurek tradycyjny z zakwasem. Oczywiście taki żurek …
Żurek
Żurek na żeberkach wędzonych z grzybami
Żurek na żeberkach wędzonych smakuje wybornie, o ile użyjesz naprawdę smakowitego kawałka wieprzowiny. Mam na myśli prawdziwie wędzone żeberko, a …
Tradycyjny żur staropolski
Żur staropolski, ale taki prawdziwy, dobry, powinien być zawiesisty i odpowiednio kwaśny. Oczywiście to zakwas decyduje o powodzeniu całości. Nie …
Wyjątkowy żur na maślance z chrzanem
Żur na maślance to zupełnie inna zupa od tradycyjnego żuru, a tym bardziej żurku, czy też barszczu białego. To bardzo …
Chrzanówka zupa na białej kiełbasie
Chrzanówka to znana szczególnie na południu Polski zupa na wywarze z mięs i wędzonego boczku podlana na koniec serwatką. Do …
Domowy zakwas na żurek
Zakwas na żurek jest tak łatwy do przygotowania, jak zrobienie herbaty. Jasne, jest wiele wersji zakwasu, a w każdej z …
Żurek na białej kiełbasie z grzybami
Żurek na białej kiełbasie przygotowany na surowej kiełbasie z dodatkiem suszonych grzybów, majeranku, zakwasu i kwaśnej śmietany. Bardzo ważnym jest, …