Dolmades lub inaczej dolmadakia to jedna z najpopularniejszych przystawek kuchni greckiej. To liście winogron nadziewane ryżem wzbogaconym całym mnóstwem świeżych …
Gołąbki
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą pęczak i mięsem
Gołąbki z młodej kapusty to liście młodej kapusty wypełnione farszem z wieprzowiny, kiełbasy paprykowanej i kaszy pęczak, a następnie zawinięte …
Gołąbki wegetariańskie z grzybami i kaszą jaglaną
Gołąbki wegetariańskie to liście kapusty włoskiej wypełnione farszem ze świeżych i mielonych grzybów z dodatkiem kaszy jaglanej, zawinięte, duszone i …
Gołąbki bez zawijania przepis z Podkarpacia
Gołąbki bez zawijania, znane również pod nazwą gołąbki po gorlicku to przyjemna odmiana od tradycyjnych, polskich gołąbków. Czy to lepsza …
Gołąbki węgierskie pieczone na kapuście kiszonej
Gołąbki węgierskie to tradycyjnie przygotowane gołąbki jednak różniące się od tych naszych krajowych detalami. Liście białej kapusty wypełnione są farszem …
Gołąbki z kiszonej kapusty od Łemków
Gołąbki z kiszonej kapusty czyli kiszeniaki łemkowskie to gołąbki z kiszonej kapusty z farszem z mięsa, kaszy jęczmiennej i gryczanej. …
Gołąbki z mięsem i ryżem klasyczna wersja
Gołąbki z mięsem to klasyka kuchni polskiej. Gołąbki uwielbiane są za smak, ale również za możliwe bardzo liczne wariacje na …
Gołąbki z białej kapusty z kiełbasą i ryżem arborio
Gołąbki z białej kapusty z niecodziennym farszem to przyjemna odmiana od tradycyjnych i najpopularniejszych u nas gołąbków z mięsem wieprzowym …