Podpłomyk z Alzacji czyli flammkuchen to błyskawiczne i bardzo smaczne jadło. Ten cienki placek z mąki i wody powstał w …
POTRAWY Z MĄKI I JAJ
Pizza doskonała pięć stopni wtajemniczenia
Pizza doskonała czyli najlepsza i pyszna to marzenie każdego z nas. Wciąż zbyt często rodzime pizzerie oferują nam koszmary nie …
Smarowidło z awokado jajka i serka wiejskiego
Smarowidło z awokado jajka i serka wiejskiego to wymarzona i super zdrowa pasta do smarowania pieczywa. Oto idealnie dojrzałe awokado …
Makaron AL DENTE jak gotować pastę po włosku
Al dente w języku włoskim oznacza „na ząb”. I tak też ma być ugotowany makaron na sposób włoski. W potocznym …
Podpłomyk Diavolo czyli walka o przetrwanie
Podpłomyk Diavolo, czyli flammkuchen diabelski to moja propozycja na smakowity posiłek. Jak każdy podpłomyk zrobiony jest z kilku prostych składników, …
Racuchy z jabłkami smak dzieciństwa
Racuchy z jabłkami w mojej wersji to bardzo proste w przygotowaniu danie. Po prostu plastry jabłka zanurzone w gęstym cieście …
Jajecznica na boczku wędzonym z dymką
Jajecznica na boczku, czyli jajka rozkłócone i smażone razem z pokrojonym w drobną kostkę boczkiem wędzonym wzbogacone smakiem dymki to …
Bruschetta z salami i oliwkami
Bruschetta z salami to kromki opiekanego chleba na zakwasie skropione oliwą extra vergine, a następnie obłożone wybornym włoskim salami z …
Jajecznica ze słoniną wędzoną
Jajecznica przygotowana z wiejskich jajek od dorodnej kury ze słoniną wędzoną na zimno podana ze skwarkami z niej wytopionymi i …
Sałatka makaronowa z łososiem
Sałatka makaronowa z łososiem jest prosta i szybka w przygotowaniu. Przyrządzana jest z makaronu, surowego łososia, zielonego groszku i słonych …
Spaghetti alle vongole
Spaghetti alle vongole to pyszny makaron oblepiony niezwykłym sosem powstałym z oliwy, czosnku i wody morskiej z małż podany ze …