Barszcz czerwony przygotowany na swojskim zakwasie podany z domowymi krokietami z farszem mięsnym to danie, które poważam. Zawsze i wszędzie. …
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony na Wigilię z uszkami
Barszcz czerwony na Wigilię, czyli taki świąteczny musi powodować gęsią skórkę na całym ciele. To musi być ten smak, na …
Botwinka wiosenna zupa z młodych buraków
Botwinka to sztandarowa wiosenna zupa przyrządzana z młodych buraków wraz ich nacią. Polacy kochają buraki i dobrze, bo to wspaniałe …
Barszcz czerwony na wędzonce i zakwasie
Barszcz czerwony na wędzonce to klasyka, wręcz ikona polskiej kuchni. Idealny do picia solo, świetny z kapuśniaczkiem, krokietem, czy też …
Zakwas z buraków czerwonych na barszcz
Zakwas domowy z krojonych buraków czerwonych zalanych solanką z dodatkiem czosnku, ziela angielskiego i liścia laurowego to najlepsza rzecz, jaką …
Barszcz ukraiński przepis tradycyjny bez mięsa
Barszcz ukraiński to zupa przygotowana na wywarze jarzynowym z dodatkiem startych buraków, marchewki, kapusty, ziemniaków i białej fasolki doprawiona na …
Barszcz czerwony na zakwasie domowym zrobiony
Barszcz czerwony na zakwasie samodzielnie przygotowanym to coś, co w okresie jesienno zimowym, ale także na przednówku powinno dosyć często …
Barszcz czerwony zabielany kwaśną śmietaną
Barszcz czerwony zabielany mógłby pretendować do najlepszych zup świata co najmniej w dwóch kategoriach: na najsmaczniejszą zupę i na najtańszą. …
Barszcz czerwony błyskawiczny obiad na już
Barszcz czerwony błyskawiczny jest niezłym sposobem na obiad w środku tygodnia. Czasem trzeba ugotować coś szybkiego, za to smacznego i …