Kotlety cygańskie, czy też kotlety po cygańsku to kotleciki wykrojone z szynki wieprzowej, a następnie duszone w pysznym sosie z …
Wieprzowina
Domowy hot dog z warzywami
Hot dog to przekąska, którą chyba każdy lubi. Proste składniki, czyli bułka, parówka, sos i można zaspokoić głód w kilka …
Rolady wieprzowe faszerowane tradycyjnie
Rolady wieprzowe to propozycja dla miłośników rolad wszelakich. W przeciwieństwie od tradycyjnych śląskich rolad przygotowywanych z mięsa wołowego i faszerowanych …
Placek po węgiersku i dla Węgra i dla Polaka
Placek po węgiersku to jedno z najbardziej lubianych przez Polaków dań. Potrawa ta jest żywym dowodem na przyjaźń polsko-węgierską, ponieważ …
Bigos babci Anieli szybki prosty i pyszny
Bigos babci Anieli przygotowany z kapusty kiszonej oraz słodkiej białej kapusty z dodatkiem wieprzowiny, kiełbasy, wędzonego boczku oraz suszonych grzybów. …
Polędwiczka z grzybami suszonymi
Polędwiczka wieprzowa obsmażona i duszona z grzybami suszonymi w krótkim sosie, a następnie krojona w plastry i podawana na makaronie …
Krupnioki z grilla czyli kaszanka po śląsku
Krupnioki z grilla to przyrządzona z kaszy oraz podrobów wieprzowych śląska kaszanka grillowana na ruszcie. Kaszankę piec należy starannie na …
Mielonka w słoiku domowa konserwa
Moja mielonka w słoiku to domowa konserwa przyrządzona z mięsa zmielonego razem z surowym boczkiem. Po zmieleniu mięso doprawiłem przyprawami, …
Polędwiczka z grilla z szynką
Polędwiczka z grilla przygotowana została poprzez wykrojenie kotlecików z polędwiczki wieprzowej, a następnie owinięcie ich szynką szwarcwaldzką i upieczenie na …
Schabowy inaczej nieco zrobiony
Kotlet schabowy można przyrządzić tylko na jeden sposób, powiedzą eksperci. W sumie racja. Ale czasem warto co nieco dodać, coś …
Burgery pieczone z ziemniakami i bakłażanem
Burgery z dobrze doprawionego mięsa mielonego pieczone razem z marynowanymi ziemniakami i bakłażanem to jedno z najbardziej popularnych dań w …