Hummus z bazylią, kminem rzymskim i czosnkiem to kolorowa i przyjemna odmiana dla tradycyjnego hummusu. Tę pięknie zieloną wersję pokochają …
DODATKI DO POTRAW
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym to danie legenda. Właściwie jest to dodatek do dania, którym zachwyciłam się wiele …
Hummus dip z ciecierzycy
Hummus to słynny dip z ciecierzycy gotowanej, a następnie zmiksowanej razem z pastą sezamową tahini, czosnkiem i sokiem z cytryny. …
Sałata zielona ze śmietaną
Sałata zielona ze śmietaną to zwykła, nasza codzienna sałata masłowa porwana na liście lub mniejsze ich fragmenty i rozłożona na …
Puree z ziemniaków z czosnkiem i dymką
Puree z ziemniaków ugotowanych i bardzo dobrze ugniecionych na gładką masę z dodatkiem masła i mleka to klasyka ponad wszystko. …
Sos cacik turecki dzadzyk do mięsa
Sos cacik nie jest u nas zbyt popularny, to pierwsze wrażenie. Mało kto zna taki sos. Ale gdy przyjrzeć się …
Guacamole dip meksykański przepis oryginalny
Guacamole to prawdziwa ikona kuchni meksykańskiej. Wbrew powszechnemu przekonaniu guacamole to nie pasta z awokado z dodatkiem czosnku. Owszem, bazą …
Kluski śląskie smażone nie gotowane
Kluski śląskie smażone to coś wyjątkowego, nawet na Śląsku. Ciasto na takie kluski przygotowuje się podobnie jak ciasto na tradycyjne …
Dip jogurtowy z fetą super dodatek do wszystkiego
Dip jogurtowy z fetą odmieni Twoje posiłki i nada im nowego wymiaru i smaku. Dodanie do gęstego jogurtu naturalnego sera …
Salsa pomidorowa Pico de Gallo z kolendrą
Salsa pomidorowa znana pod nazwą Pico de Gallo to bodaj najsłynniejsza salsa pomidorowa na świecie. To ikona kuchni meksykańskiej, niezwykle …
Remulada z kaparami ogórkiem i musztardą
Remulada z kaparami to luźna wariacja na temat remulady w ogóle, ale także sosu tatarskiego. Remulada to gęsty sos przygotowywany …