Kasza ze szpinakiem i gorgonzolą to moja propozycja na lekkie danie, które możesz zjeść na lunch lub obiad. Połączenie świeżego …
WARZYWA
Węgierskie leczo oryginał znad modrego Dunaju
Leczo, takie prawdziwe, może być szokiem dla wszystkich tych, którzy lubują się w profanowaniu dań klasycznych. Przede wszystkim aby zrobić …
Dżem śliwkowy z cynamonem
Dżem śliwkowy, domowy, taki pyszny jak babciny. Kto nie marzy o takim dżemie w długie jesienne i zimowe wieczory? Dlaczego …
Cukinia zapiekana z serem
Cukinia zapiekana z serem to pyszne i szybkie danie. Do jego zrobienia nie potrzeba wielu składników, ani też żadnych kuchennych …
Bataty z piekarnika z serem feta podane
Bataty z piekarnika nie są zbyt oryginalnym daniem, ale o jego powodzeniu decydują detale. W tym przepisie proponuję pieczone bataty …
Bigos babci Anieli szybki prosty i pyszny
Bigos babci Anieli przygotowany z kapusty kiszonej oraz słodkiej białej kapusty z dodatkiem wieprzowiny, kiełbasy, wędzonego boczku oraz suszonych grzybów. …
Domowe kostki grzybowe do zup i sosów
Domowe kostki grzybowe to dodatek do wielu dań, który zawsze mam w zamrażalniku. Robi się je szybko i łatwo, a …
Bakłażany z warzywami i serem feta
Bakłażany pieczone i wypełnione warzywami oraz farszem z pieczonego bakłażana okraszone na koniec serem feta i ponownie zapieczone to klasyczne …
Klopsiki z cukinii z fetą i świeżą miętą
Klopsiki z cukinii z miętą wymagają starcia i naprawdę dobrego odciśnięcia dojrzałych cukinii. Uzyskana w wyniku odciśnięcia masa z cukinii …
Ciecierzyca z chorizo i porem
Ciecierzyca gotowana wymieszana z przesmażonym chorizo i porem z dodatkiem pomidorów to świetna przystawka. Albo może i obiad? Bez znaczenia. …
Papryka pieczona faszerowana tuńczykiem
Papryka pieczona faszerowana tuńczykiem to znakomita kombinacja, którą na pewno pokochasz. Oczywiście, że w tym daniu nie ma żadnej filozofii …