Uszka z grzybami to świetny dodatek do czerwonego barszczu. Zwłaszcza do postnego czerwonego barszczu na Wigilię. A ponieważ Wigilia Bożego …
Pierogi
Kopytka z makiem i masłem po austriacku
Kopytka z makiem i masłem przygotowane po austriacku to danie bardzo popularne w kraju Johanna Straussa. Kluski ziemniaczane do Mohnnudeln …
Greckie pierogi z serem feta tiropitakia
Greckie pierogi z serem zwane tiropitakia przygotowuje się z ciasta filo i wypełnia farszem z sera lub mieszanki serów. Upieczone, …
Gnocchi z dorszem pieczonym na musie dyniowym
Gnocchi z dorszem podane na musie dyniowym to danie, które powstało w wyniku nadmiaru pieczonego dorsza z dnia poprzedniego. I …
Knedle z morelami skradzionymi w Dolinie Wachau
Knedle z morelami jadam tylko jeden raz w roku. W lipcu. Właśnie wtedy przypada sezon zbioru tych doskonałych owoców. Odwiedzając …
Knedle ze śliwkami według przepisu babci
Knedle ze śliwkami takie, jak robiła babcia zadowolą każde podniebienie. Większość z nas lubi dania z dzieciństwa i darzy je …
Kartacze z mięsem przepis bardzo tradycyjny
Kartacze z mięsem, często znane również pod nazwą cepeliny to niezwykle smaczne danie. Pracy przy nim dość sporo, ale zachwytom …
Paszteciki z mięsem do barszczu czerwonego
Paszteciki z mięsem to chrupiące ciasto wypełnione farszem mięsnym idealne do podawania z barszczem czerwonym. Te paszteciki z mięsem są …
Pierogi wegańskie przepis prosto z Krety
Pieczone wegańskie pierogi wypełnione farszem z botwinki i cykorii przygotowane według greckiego przepisu. Te pierogi wegańskie często można spotkać na …
Pierogi ruskie przepis najlepszy sprawdzony
Wyjątkowy dzięki trikom przepis na słynne pierogi ruskie, czyli pierogi z twarogiem i ziemniakami. Chyba większość z nas kocha pierogi …
Kalitsounia chrupiące pierogi z Krety
Kalitsounia to pierogi, których jak myślę próbował każdy, kto choć raz przebywał na słonecznej Krecie. Te pyszne, chrupiące pierożki przyrządza …