Bigos babci Anieli przygotowany z kapusty kiszonej oraz słodkiej białej kapusty z dodatkiem wieprzowiny, kiełbasy, wędzonego boczku oraz suszonych grzybów. …
Warzywa w roli głównej
Ciecierzyca z chorizo i porem
Ciecierzyca gotowana wymieszana z przesmażonym chorizo i porem z dodatkiem pomidorów to świetna przystawka. Albo może i obiad? Bez znaczenia. …
Papryka pieczona faszerowana tuńczykiem
Papryka pieczona faszerowana tuńczykiem to znakomita kombinacja, którą na pewno pokochasz. Oczywiście, że w tym daniu nie ma żadnej filozofii …
Okra w pomidorach z klopsikami
Świeża okra gotowana w pomidorach razem z klopsikami mięsnymi to ciekawe połączenie tradycyjnych klopsików mięsnych z wyjątkowym warzywem, jakim jest …
Kiełbaski z warzywami gotowanymi
Białe kiełbaski gotowane i podane z warzywami gotowanymi są przykładem idealnie zrównoważonego posiłku. W daniu oprócz mięsa znajdziesz także gotowane …
Węgierskie leczo oryginał znad modrego Dunaju
Leczo, takie prawdziwe, może być szokiem dla wszystkich tych, którzy lubują się w profanowaniu dań klasycznych. Przede wszystkim aby zrobić …
Soczewica z kiełbasą i warzywami na gęsto podana
Soczewica z kiełbasą jest przepysznym daniem, które zawsze powoduje u mnie uśmiech zadowolenia. Soczewica została ugotowana razem z krojonymi warzywami …
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i fetą
Cukinia faszerowana mięsem mielonym to ciekawe danie, choć przecież sama cukinia nie jest specjalnie jakoś przekonywująca. Jednak to dość wdzięczne …
Ziemniaki smażone z kiełbasą oraz brukselką
Ziemniaki smażone z kiełbasą to odmiana popularnych w wielu rejonach Polski bratkartofli. Pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki kroi się na …
Brukselka z chorizo oraz z grzybami shimeji
Brukselka z chorizo jest daniem bardzo interesującym. Ta mała kapusta nie jest naszą ulubienicą, a to ze względu na specyficzną …
Brukselka z łososiem i kolendrą po azjatycku
Brukselka z łososiem to wspaniałe połączenie produktów, których w zasadzie łączyć się nie powinno. Szlachetny łosoś i ta „okropna” brukselka? …