Pieczarki grillowane faszerowane boczkiem i oscypkiem to prawdziwy rarytas. Ale żeby nie było tak zbyt tradycyjnie, to do moich pieczarek …
Na grilla
Grill elektryczny. Warto czy sobie odpuścić?
Grill elektryczny to znakomita alternatywa dla tradycyjnego grilla. Tak, już w pierwszym zdaniu odpowiadam na pytanie zasadnicze, czy warto. Warto. …
Grillujemy! Czy warto marynować mięso?
Grillujemy. To magiczne słowo, które powoduje natychmiastową mobilizację i błyskawiczne zebranie się grupy osób chętnych do spędzenia czasu na świeżym …
Grill na majówkę czyli mięso pieczarki i coś jeszcze
Grill na majówkę to coś tak oczywistego, jak Pasterka w Wigilię. To coś tak ważnego dla Polaka, jak pierwsza Komunia …
Krupnioki z grilla czyli kaszanka po śląsku
Krupnioki z grilla to przyrządzona z kaszy oraz podrobów wieprzowych śląska kaszanka grillowana na ruszcie. Kaszankę piec należy starannie na …
Ziemniaki z grilla z oregano i solą morską podane
Ziemniaki z grilla przyrządzam zawsze z talarków wykrojonych z obranych surowych ziemniaków. Używam ziemniaków różnego gatunku i jak do tej …
Polędwiczka z grilla z szynką
Polędwiczka z grilla przygotowana została poprzez wykrojenie kotlecików z polędwiczki wieprzowej, a następnie owinięcie ich szynką szwarcwaldzką i upieczenie na …
Oscypek z grilla z boczkiem i śliwką wędzoną
Oscypek z grilla to wspaniała polska przekąska, którą kochamy wszyscy. Plastry tradycyjnego twardego wędzonego sera przyrządzanego z mleka owczego owinąć …
Miecznik z grilla z sosem winegret
Miecznik z grilla najlepiej smakuje, gdy wycięty jest w formie steka. Taki stek należy najpierw przyprawić i skropić oliwą, a …
Szaszłyki z karczku wieprzowego w super marynacie
Szaszłyki z karczku wieprzowego to krótko mówiąc kawał dobrego jedzenia.Karczek wieprzowy to jedno z najlepszych mięs na grilla dzięki dosyć …
Grillowane piersi z kurczaka z serem i ogórkami
Grillowane piersi z kurczaka naprawdę mogą smakować dobrze. Zapraszam na danie niezwykle proste, może mało odkrywcze, ale gwarantujące naprawdę niesamowite …