Grill na majówkę to coś tak oczywistego, jak Pasterka w Wigilię. To coś tak ważnego dla Polaka, jak pierwsza Komunia …
Oscypek czyli nie daj z siebie zrobić barana
Oscypek to twardy wędzony ser przygotowywany z mleka owczego, wpisany w 2008 roku na listę produktów o Chronionej Nazwie Pochodzenia. …
Kotlety cygańskie z ogórkiem kiszonym i papryką
Kotlety cygańskie, czy też kotlety po cygańsku to kotleciki wykrojone z szynki wieprzowej, a następnie duszone w pysznym sosie z …
Świeże ryby czyli jak rozpoznać super sztuki
Świeże ryby to ideał, który przyrządzony nawet w najprostszy sposób smakować będzie zawsze i chyba każdemu. Gwarantuję, że jeżeli choć …
Sałatka z soczewicy i fety z papryką marynowaną
Sałatka z soczewicy i fety to szybki sposób na zdrową i sycącą sałatkę bezmięsną. Zachwyci ona jednak nie tylko wegetarian, …
Domowy hot dog z warzywami
Hot dog to przekąska, którą chyba każdy lubi. Proste składniki, czyli bułka, parówka, sos i można zaspokoić głód w kilka …
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym to danie legenda. Właściwie jest to dodatek do dania, którym zachwyciłam się wiele …
Jarmark wielkanocny w Wiedniu
Jarmark wielkanocny w Wiedniu bez wątpienia należy do najpiękniejszych w Europie. Mówiąc po prawdzie w okresie przedwielkanocnym w stolicy Austrii …
Rolady wieprzowe faszerowane tradycyjnie
Rolady wieprzowe to propozycja dla miłośników rolad wszelakich. W przeciwieństwie od tradycyjnych śląskich rolad przygotowywanych z mięsa wołowego i faszerowanych …
Bataty z piekarnika z serem feta podane
Bataty z piekarnika nie są zbyt oryginalnym daniem, ale o jego powodzeniu decydują detale. W tym przepisie proponuję pieczone bataty …
Podpłomyk z Alzacji czyli flammkuchen
Podpłomyk z Alzacji czyli flammkuchen to błyskawiczne i bardzo smaczne jadło. Ten cienki placek z mąki i wody powstał w …